Vapun herkkukattaus: Torikorttelit ja kauppahallit tarjoilevat vapun makuja ja viihtyisää tunnelmaa

18.4.2024 / 12:31

Vapun lähestyessä kauppahallit ja Torikorttelit valmistautuvat tarjoamaan herkullisia elämyksiä, aina brunssista pöytiin tarjoiltuihin illallisiin ja eväisiin vappupiknikille. Vaikka helsinkiläisten rakastama Havis Amanda -patsas on korjattavana, eikä Mantaa päästä tänä vuonna lakittamaan Kauppatorilla, löytyy Kaupunkitiloista paljon vappumenoa. Tutustu vapun parhaisiin ravintola- ja tapahtumavinkkeihin ja herkuttele kaupungin maistuvimmissa kohteissa!

Torikorttelit

Torikortteleiden ravintolakattaus ilahduttaa läpi vapun.

Vappu otetaan vastaan Lulu’sissa uudella kevät menulla, kuplivilla juomilla ja drag showlla vappuaattona 30.4. Aikaisille illallisvieraille ravintola tarjoilee keväisen à la carte -menun kuplivan juoman kera, hintaan 59 euroa per henkilö. Klo 20.30 alkaen Lulu’sia isännöi 3 diivaa, kun esiintymisvuoroon pääsee drag-taiteilijat Carita Pani, Twiggy Mallet ja Xenia.

Salutorgetissa vapun juhlintaan ei riitä yksi päivä, vaan erityismenu tarjoillaan aattona sekä vappupäivänä. Tarjolla on Salutorgetin klassikoita ja vappumakuja.

Brasassa on jo laskettu päiviä vappuun ja terassikauden korkkaamiseen. Toukokuu otetaan vastaan Brasassa vappupäivän brunssilla, joka katetaan kaksi kertaa (klo 12–14 ja 15–18), joten ei hätää, jos aatto on venynyt hieman pidemmäksi. Nälkä voitetaan herkullisilla jaettavilla alkupaloilla, upeasti marmoroituneella entrecôtella ja suussasulavilla donitseilla.

Sofian vappulounas kutsuu herkuttelemaan vappupäivänä. Jo perinteeksi muodostunut Sofian vappulounas on täynnä musiikkia, ystäviä ja kuplivaa sekä totta kai iloista vapputunnelmaa!

Myös Ravintola Sunn toivottaa kevään tervetulleeksi vappumenullaan.

Valkoinen Sali avaa ovensa vappupäivänä 1.5. ja tarjoaa Olo Creative Cateringin kanssa mahdollisuuden nauttia rennosta pöytiintarjoillusta vappulounaasta erityisessä ympäristössä.

Valkoisessa Salissa ei syödä hiljaisuudessa tai kuivin suin. Musiikkikattauksen tarjoaa Kasper G – Berliinissä asuva suomalainen DJ, tuottaja ja artisti, joka lämmittää tanssilattiat läsnäolollaan ja biisivalinnoillaan. Sen lisäksi, että Kasperin kuratoimasta äänimaailmasta saadaan nauttia lounaalla, päästään vappupäivää pitkittämään päiväbileillä Valkoisen Salin Salongissa kattauksien välissä ja niiden jälkeen.

Kattaukset klo 12 ja klo 15, tutustu tarjoiluun.

Valkoisen Salin vapussa nautitaan Olo Creative Cateringin tarjoiluista.

Hietalahden kauppahalli

Pian päästään kippistelemään kuohuvalla ja nauttimaan kevään juhlista parhaimmillaan tunnelmallisessa kauppahallissa. Vappuna Hietsussa perinteisesti brunsseillaan ja nautitaan livemusiikista.

Petiscaria järjestää Wappubileet 30.4. klo 18-23. Vappuaattona lavan ottaa haltuun karismaattinen jazzlaulaja ja viihdyttäjä Reija Lang, itse Lady Summertime. Illan bilesetti koostuu rakastetuista jazzin ja iskelmän klassikoista ja lattareista. Stagella ovat luottomuusikot Pekka Mesimäki (piano) ja llkka Hanski (basso). Tervetuloa mukaan juhlimaan vappua kuplivissa tunnelmissa ja nauttimaan Petiscariaan herkuista svengaavan musiikin soidessa. ”It Don´t Mean a Thing If It Ain´t Got That Swing!” Vapaa sisäänpääsy ruokailijoille. Showtime klo 18:30.

Mitä olisikaan vappu ilman vappubrunssia? Ravintola Piilo tarjoilee ilolla herkullisen brunssin juhlan kunniaksi! Piilon brunssi tarjoillaan vappuna 1.5. klo 10-16 ja tiedossa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja sekä perinteisiä vappuherkkuja. Varaathan pöytäsi ajoissa juhlapoppoollesi!

Vanha kauppahalli

Kauppahallin herkut on helppo napata mukaan matkalla vappupiknikille.

Halli palvelee myös läpi vapun, vappuaattona 30.4. klo 8-18 ja vappupäivänä 1.5. klo 10-18. Oletko esimerkiksi jo testannut kauppahallin uusimman tulokkaan Rolling Cheesen grillattuja juustovoileipiä tai juustokaupan valmista juustosettiä, joka sopii täydellisesti kuohuvan pariksi?

Rolling Cheese sulattaa muuten hukkaan menevät juustopalat leivän väliin mm. ihanien hillokkeiden ja lisukkeiden kanssa ja grillaa voileivät höyryävän kuumiksi. Kuva: Rolling Cheese.

Hakaniemen kauppahalli

Hakaniemessä vapputunnelmaa pitää yllä hallin toisesta kerroksesta löytyvä ravintola Kirsikka. Vappuaattona ja -päivänä ravintola tarjoilee vapun erikoismenun, 50e/hlö. Menu sisältää pieniä maistiaisia sekä kolme valitsemaasi annosta. Kirsikka palvelee vappuna 30.4. klo 11.30-23 ja 1.5. klo 11-17.30.

Muistathan tarkistaa hallin vapun aukioloajat ja hakea raaka-aineet vappuillalliselle, herkut piknikille ja koristeet kotiin ja kaupunkikierrokselle hallista viimeistään vappuaattona 30.4. Kauppahalli palvelee vappuna 30.4. klo 8-18 ja 1.5. kauppahalli on Kirsikkaan lukuun ottamatta suljettu.

Vapun pöytävarausten kanssa ei kannata empiä, paikat varataan nopeasti. Kuva: Ravintola Kirsikka.