Taiteiden yö Kaupunkitiloissa

15.8.2023 / 13:24

Taiteiden yö avaa Helsingin juhlaviikot tulevana torstaina 17.8.2023. Oletko jo päättänyt mihin suuntaat? Lue alta vinkit taiteiden täytteiseen päivään Kaupunkitiloissa.

Torikorttelit

Art Goes Kapakka: Taikatulet – Fever on tulinen show, joka ei jätä ketään kylmäksi! Kuumia rytmejä ja tulista tanssia sisältävä esitys lumoaa katsojansa Helsinki Bryggerissä klo 22-22.15.

Kino Engel juhlistaa Taiteiden Yötä erikoisesityksillä. Haaveiden kääntöraide esitetään klo 19-20.30, jolloin paikalla nähdään myös elokuvan ohjaaja Janne Koivula. Kesäkinon erikoisnäytöksenä nautitaan musiikkidokumentti Free at last klo 22 alkaen.

Taiteiden yö levittäytyy elokuun hämärtyvässä illassa Helsingin kaupunginmuseon tunnelmalliselle sisäpihalle klo 19-00. Historiallisella Falkmanin pihalla katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia dokumentteja ja mainoksia. Loppuillasta nähdään Aki Kaurismäen elokuva Tulitikkutehtaan tyttö 35 mm:n filmikopiolta. Kaupunginmuseon näyttelyt ovat avoinna Taiteiden yönä klo 23 asti.

Tuomiokirkossa päästään ihastelemaan Helsingin Urkukesän ja Taiteiden yön Kuorojen kavalkadia torstaina klo 19-22.

Kauppatori

Kauppatorilla koetaan kiehtova ja voimaannuttava ilta täynnä afrikkalaista tanssia. Kauppatorin lavalla on tiedossa on useita upeita esityksiä klo 18-20.

Hakaniemen kauppahalli

Hallin lähistöllä kuhisee ja monenlaista tapahtumaa riittää taiteen rakastajille. Kulttuurimatkallahan voi kätevästi poiketa myös halliin ostoksille tai syömään. Muistiin kannattaa ainakin ottaa Lentävän Lehmän 20v. synttärijuhlat Karhupuistossa to 17.8. klo 18. Luvassa legendaarisen juustokaupan ystäville on ainakin dj, ongintaa, juustoa, Lumikko ja Let Me Winen viinikiska.

Helsingin juhlaviikkoja juhlitaan Hakaniemen läheisyydessä Tokoinrannassa aina 3.9. saakka.

Hietalahden kauppahalli

Hietsun hallin ravintolat kantavat kortensa kekoon Helsingin Taiteiden Yönä, kun torstaina lauteille nousee iloinen ja svengaava Acoustic Dixie Six. Helsingissä 1999 perustettu bändi on vakiinnuttanut asemansa perinteisen, iloisen ja tanssittavan New Orleans -jazzin lähettiläänä.

Acoustic Dixie Six Hietalahden kauppahallin terassilla klo 18-20.30. Tervetuloa jazzailemaan!

Teurastamo

Mimmit peinttaa ja Mimmit räppää tulee Teurastamolle Taiteiden yönä, torstaina 17. elokuuta. Mimmit peinttaa -taiteilijat maalaavat alueen henkeen sopivia katutaideteoksia eri puolilla Teurastamoa klo 17 alkaen. Kaikilla halukkailla on myös mahdollisuus tarttua itse pulloon ja luoda oma katutaideteoksensa asiantuntijan opastamana.

Mimmit räppää -jäsenet taas emännöivät kaikille avointa Open Mic -iltamaa, jossa jokainen voi vapauttaa sisäisen räppärinsä. Rytmeistä vastaa DJ Lame.

Teurastamolla nähdään myös äärimmäisen harvinainen esitys, jossa nähdään maailmaa vuodesta 2007 kiertäneet ja kunniaa niittäneet Teemu Nikin ohjaamat It’s Alive Films -lyhytelokuvat Teurastamon urbaanissa ulkoilmanäytöksessä. Mukana mm. kulttimainetta saavuttanut ja Sundancessa esitetty Kaveri sekä uusin lyhytelokuva Tuulikki. Paikalla tekemisistään tentattavana ja tarinoitaan jakamassa elokuvataiteen valtionpalkinnon 2022 saaneet Teemu Nikki ja Jani Pösö sekä useita illan lyhäreitä tähdittävä näyttelijä Matti Onnismaa.

Tutustu täältä lisää Taiteiden yön ohjelmaan.