Senaatintorin laidalla roihuaa ravintola Brasan avotuli

23.5.2022 / 12:04

Huhtikuussa Aleksanterinkadulle leimahtanut ravintolauutuus Brasa on lyhyessä ajassa kirmannut itsensä ruokahifistelijöiden sydämiin sekä Suomen 50:n parhaan ravintolan joukkoon.

Inspiraatiota maailman johtavista ravintoloista ammentava Brasa on tuonut Torikortteleihin täysin uudenlaisen konseptin, jossa klassikkoannoksetkin saavat tulta. Brasassa lihat, kalat, äyriäiset ja kasvikset valmistetaan avotulella, joka nostaa jokaisen raaka-aineen seuraavalle tasolle, syventäen ja korostaen niiden luonnostaan upeita ominaisuuksia. Korkealaatuiset sekä läheltä saapuvat raaka-aineet ovat lopputuloksen kannalta äärimmäisen tärkeässä roolissa – Brasassa tarjolla on aina päivän parasta saalista.

”Tuli on mahtava elementti ja avotuligrilli ainoa oikea grilli. Avotulella lihan ja kalan luonnollinen rasva tippuu hiileen, leimahtaa tuleen ja maustaa lihan. Kasviksia grillatessa hyödynnän kasvisrasvoja”, kertoo Brasan keittiöpäällikkö Taneli Korsiala.

Brasassa ruoanvalmistukseen suhtaudutaan ennakkoluulottomasti aina yksityiskohdat mielessä pitäen.

”Mieleeni leimahtaa jatkuvasti uusia ideoita. Kävellessäkin olen alkanut katsella puita miettien, että millaisenkohan aromin tuonkin puun kaarna antaisi grilliin. Käytämme japanilaisia pinchotan-hiiliä ja tuomme lisämakua kuusenoksilla. Jokainen yksityiskohta merkitsee”, Korsiala jatkaa.

Luoviin yksityiskohtiin pieteetillä satsaaminen näkyy Brasassa niin annoksissa, cocktaileissa kuin ravintolan sisustuksessakin. Uudistuksen läpi käynyt  ravintola henkii kotoisaa 70-luvun henkeä modernilla twistillä ja Burtzin talon sisuksiin kätketyt tilat saavat visualistit haukkomaan henkeään. Toista samanhenkistä tilaa ei tule Helsingissä heti vastaan – ravintolan ainutlaatuisuudesta kielii myös sijoitus Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -äänestyksessä vain parin kuukauden aukiolon jälkeen.

Liekitettyjä herkkuja ja hyvin ravistettuja drinkkejä voi nauttia joko Tuomiokirkon maisemia ihaillen baarin tai ravintolan puolella tai Brasan terassilla viihtyisän sisäpihan suojassa.

Tutustu Brasan menuun täällä.

Aleksanterinkatu 22