Hidasta muotia Virosta OMA puodissa Torikortteleissa

16.1.2023 / 15:55

Virolaisen käsityöyrittäjä Hertta Võidon myyntinäyttely on avoinna helsinkiläisessä OMA puodissa 1.-28.2.2023. Hertta on tunnettu tyylikkäistä ja ympäristöystävällisistä villatuotteistaan.

Saarenmaalainen Hertta yhdistää villatuotteissaan virolaista kulttuuriperintöä sekä ekologisuuden ja vastuullisuuden periaatteita. Hänen mielestään hidas ja ajaton muoti perustuu laadukkaisiin materiaaleihin ja siihen, että tuote kestää aikaa. Hertta kutoo villakankaansa itse Tallinnan ateljeessaan liettualaisesta langasta ja pystyy näin pitämään huolen siitä, että tuotteiden laatu vastaa odotuksia sekä esimerkiksi siitä, ettei hukkapaloja juurikaan synny.

Hertan päätuote on takit ja niiden tekstiilijätteistä syntyvät kaksiväriset villakintaat. Näiden lisäksi tuotteiden joukosta löytyy villapaitoja, huppareita, kaulureita, korvalappuja ja pieniä kodintekstiilejä. Hertan tekstiilit ovat minimalistia ja useimmiten kaksivärisiä. Võido uskoo, että jos tuote on riittävän hyvä, se myy itse itsensä. Tästä hyvänä esimerkkinä hänen ensimmäinen virallinen kokoelmansa Lontoossa 2015, jonka tuotteet myytiin loppuun neljässä päivässä.

Hertta on ensimmäinen ulkomaalainen käsityöyrittäjä, joka saa oman myyntinäyttelynsä OMA puotiin, jossa myydään muuten vain suomalaisten käsityöläisten valmistamia tuotteita. Näyttely on esillä helmikuun loppuun saakka ja se on toteutettu yhteistyössä OMA puodin ja Tuglas-seuran kanssa.

OMA puoti
Katariinankatu 4
Helsinki