Helsingin Joulunavaus 19.11.2022

11.11.2022 / 16:13

Helsingin joulunavauksen paraatissa marssivat tänä vuonna talviset sirkushahmot ja tanssiryhmät perinteisten koiraryhmien, vintage-paloautojen ja tontturyhmien rinnalla. Paraatiin osallistuu yli 300 ihmistä ja toistasataa eläintä!

Yksi näyttävimmistä kokonaisuuksista tulee olemaan Tivoli Sariolan ja Sirkus Finlandian TsigaBoom! -tapahtuman hahmojen osallistuminen kulkueeseen. Mukana on myös Helsingin Kaupunginteatteri Saiturin joulu -näytelmänsä hahmoilla!

Paraatissa nähdään myös Linnanmäen Sirkuskoulu, Tanssipiste Loisteen Lumikuningatar -ryhmä, Sairaala Klovnit, Samba Sinestesian rumpuryhmä sekä Panimohevoset.

Snellmanninkadun ala-asteen lapset osallistuvat jo perinteisesti kulkueeseen, kuten myös useita eri koiraroturyhmiä omistajineen: broholmerit, bassetit, dalmatialaiset sekä ihanat kultaiset noutajat!

Paraatin kärjessä kulkee luonnollisesti joulun odotetuin vieras, joulupukki suoraan Korvatunturilta! Myös pormestari Vartiainen osallistuu kulkueeseen.

Aleksanterinkadun upeat jouluvalot sytytetään asteittain jouluparaatin lähtiessä liikkeelle. Paraati lähtee liikkeelle Senaatintorin kupeesta n. klo 16.00 ja kulkee Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle, josta se jatkaa Pohjoisesplanadia pitkin Unioninkadulle ja sieltä päättyen takaisin Senaatintorille.